Cărți de week-end #7

Doar câteva cărți perfecte pentru week-end:

The Art of Happiness - Dalai Lama, Howard CutlerThe Art of Happiness de Dalai Lama și Howard Cutler – Cartea prezintă răspunsurile lui Dalai Lama la o serie de întrebări puse de către psihiatrul Howard Cutler, prezentând concepțiile despre viață al celui de-al 14-lea Dalai Lama,Tenzin Gyatso. Se explorează posibilitatea atingerii fericirii, aceasta fiind prezentată ca scopul principal în viață și determinată mai mult de starea mentală a unei persoane decât de factorii, circumstanțele și evenimentele externe.  Odată atinse nivelurile fizice necesare pentru supraviețuire fericirea poate fi obținută printr-o preparare sistematică a minții și sufletului. Este un best-seller ce a fost privit ca o îmbinare suprinzătoare dintre Est și Vest și denumit un ”Manual pentru viață”. Cartea poate fi achiziționată în variantă AudioBook – Aicie-Book – Aici *și Aici, *tipărită – Aici, sau descărcată pe propria răspundere și strict pentru uz personal: AudioBook și eBook.


Lullaby - Chuck PalahniukLullaby de Chuck Palahniuk – De la cel care a creat romanul Fight Club (a cărui ecranizare este apreciată atât de către critici cât și în special de spectatori), vine o satiră horror despre un reporter ce investighează o serie de decese a căror principală cauză este aparent Sindromul morții subite a sugarului, dar ajunge prin a deveni în mod semi-voluntar un ucigaș în serie. Ideea cărții a apărut după ce tatăl autorului și prietena acestuia au fost omorâți de către fostul prieten al femeii iar lui Chuck Palahniuk i s-a cerut să ia parte la decizia condamnării criminalului la pedeapsa capitală. La o lună după ce a terminat cartea, ucigașul a fost condamnat la pedeapsa capitală. Cartea poate fi achiziționată în variantă AudioBook – Aici *sau Aici, *e-Book – Aici *și Aici, *tipărită – Aici, sau descărcată pe propria răspundere și strict pentru uz personal: AudioBook și eBook epub, eBook mobi.


Slaughterhouse-Five - Kurt VonnegutSlaughterhouse-Five de Kurt Vonnegut – Clasat pe locul 18 în topul celor mai bune romane engleze ale secolului XX, Slaughterhouse-Five este un roman satiric despre experiențele din Al Doile Război Mondial și călătoriile în timp ale unui soldat pe nume Billy Pilgrim. Povestea este în parte și autobiografică, cel puțin în ceea ce privește episodul bombardamentului de la Dresda, la care autorul a fost prezent și care l-a marcat profund. Romanul este un melanj de ficțiune și istorie care te va face să te întrebi cum a ajuns autorul, de la a observa o tragedie ca cea a Dresdei, să se decidă să scrie o astfel de carte. Cartea poate fi achiziționată în variantă AudioBook – Aicie-Book – Aici *și Aici, *tipărită – Aici, sau descărcată pe propria răspundere și strict pentru uz personal: AudioBook și eBook epubeBook mobi.