Lista lui Schindler

Lista lui Schindler (Schindler’s List) este probabil unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile. O adevărată capodoperă creată de către Steven Spielberg, cu performanțele remarcabile din partea lui Liam Neeson în rolul lui Schindler (un membru al Partidului Nazist ce dorește să profite de pe urma războiului), Ben Kingsley în rolul contabilului său evreu Itzhak Stern și nu în ultimul rând din partea lui Ralph Fiennes, în rolul ofițerului SS Amon Göth.

Este un film bazat pe fapte reale, filmat în doar 72 de zile, cu un* buget de doar 22 milioane USD* (40% din film a fost înregistrat utilizând camere de mână), încasări globale de peste 321 milioane USD și nu mai puțin de 7 premii Oscar, printre care și cele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cea mai buna cinematografie. Acest ultim aspect poate fi observat chiar și din imaginile reprezentative de mai jos.

Oricine ar trebui să vadă Lista lui Schindler atât pentru povestea transpusă cât și pentru creația cinematografică în sine (mic spoiler: partea cu fetița în roșu este surprinzătoare).

Bonus –  muzica filmului este de-a dreptul cutremurătoare:

Mai multe informații despre Lista lui Schindler: Wikipedia și IMDb.