Știri de prin Lume #11

Doar câteva știri recente:

  • Putin spune lucruri intereante (Sursa) – Un interviu al Associated Press cu președintele rus Vladimir Putin în care acesta din urmă își exprimă opiniile cu privire la anumite puncte arzătoare recente: conflictul din Siria, poziția Rusiei cu privire la acesta și legalitatea unei intervenții militare străine în lipsa unei rezoluții ONU; livrările de sisteme de apărare antiaeriană S-300 către Siria (și alte țări din zone sensibile); relația cu președintele SUA, Barack Obama; problema SUA cu Edward Snowden; homosexualii din Rusia; amenințările teroriste ce planează asupra jocurilor de iarnă de la Sochi, din luna februarie; candidatul la primăria Moscovei Alexei Navalny, luptător anticorupție, condamnat pentru delapidare; și nu în ultimul rând despre loialitatea elitei ruse.

  • Unii CEO gândesc altfel (Sursa) – CEO-ul Lenovo primește un bonus anual în valoare de 3,2 milioane USD și decide să-l împartă cu cei peste 10.000 de angajați Lenovo din China și alte 19 țări, asta în condițiile în care vânzările de PC-uri au scăzut în ultimii ani la nivel global și întreaga companie încearcă să pună accentul pe telefonie mobilă și tablete. Yang a declarat că în calitate de CEO și lider se consideră obligat să-și asigure angajații de importanța pe care o au în cadrul companiei.

  • E bine să fii corporație în SUA (Sursa) – Ben Hill Griffin Inc., o companie al cărui obiect de activitate constă în cultivarea lămâilor, și-a stropit culturile în mod repetat și încălcând orice lege de mediu și de bun-simț, cu pesticide dăunătoare ce au cauzat, printre altele, moartea a milioane de albine și pagube de milioane de USD apicultorilor. Cum a fost sancționată compania pentru aceste fapte? O amendă de doar 1.500 USD (maximul pe care l-ar fi putut primi ar fi fost 10.000 USD). Toate acestea făcând abstracție de faptul că respectivele lămâi vor ajunge în lanțul alimentar într-o formă sau alta.

  • Mâncarea în China este…. bună (Sursa) – 16 oameni sunt acuzați în China, în urma unei înșelătorii de 10 milioane USD în care cei acuzați au utilizat părți din diverse animale (găini, rațe, porci, vaci sau chiar vulpi) pentru a produce ulei de gătit care apoi a fost vândut către peste 100 de firme. Aceste acuzații vin în urma unei acțiuni de amploare împotriva acestor practici, ce a avut ca rezultat peste 100 de arestări, 20 de condamnări dintre care două condamnări la închisoare pe viață. Prin urmare, la următoarea vizită în China, este bine să aveți grijă ce mâncați, poate ajungeți să savurați și faimosul orez din plastic.