Cărți de week-end #6

Doar câteva cărți pentru week-end-ul acesta:

The Lovely Bones de Alice Sebold – Este povestea emoționantă a unei adolescente care, după ce este violată și omorâtă, urmărește, dintr-un Rai personal, încercările familiei sale de a-și continua viețile în timp ce ea încearcă să se acomodeze cu ideea că este moartă. Povestea a avut parte și de o adaptare cinematografică incredibilă, în regia lui Peter Jackson, cu actori precum Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon și Stanley Tucci. Cartea poate fi achiziționată în variantă AudioBook – Aicie-Book – Aici *și Aici, *tipărită – Aici, sau descărcată pe propria răspundere și strict pentru uz personal: AudioBook și eBook.

No Country for Old Men de Cormac McCarthy – Într-un articol anterior am prezentat o altă carte excelentă a lui Cormac McCarthy, The Road, despre care mulți consideră că este cea mai bună creație a sa. În schimb, No Country for Old Men a ajuns deja faimoasă în urma ecranizării de Oscar în regia fraților Coen, cu Tommy Lee Jones, Javier Bardem și Josh Brolin. Este o poveste captivantă, ce se axează pe viețile a trei personaje și pornește de la o tranzacție de droguri nereușită. Cartea poate fi achiziționată în variantă AudioBook – Aicie-Book – Aici *și Aici, *tipărită – Aici, sau descărcată pe propria răspundere și strict pentru uz personal: AudioBook și eBook.

When Will Jesus Bring the Pork Chops? de George Carlin – George Carlin a fost, fără dar și poate, unul dintre cei mai importanți comedieni pe care i-a avut SUA și dece nu, umanitatea. Critica și satira societății, umorul său negru, dezinhibiția în a trata absolut orice subiect, i-au atras atât aprecierea cât și ura din partea unor oameni, ajungându-se uneori până la verdicte definitorii în instanțele americane. When Will Jesus Bring the Pork Chops? este doar una dintre cărțile sale, în care tratează o serie de subiecte observate în societatea americană dar de multe ori cu aplicabilitate universală (chiar și în România). O secvență a acestei cărți am prezentat-o într-un articol recent. Umorul, în diversele sale forme, persistă pe întreg cuprinsul cărții și nu de puține ori te vei trezi fie cu un zâmbet fie chiar cu un râs în hohote. Cartea poate fi achiziționată în variantă AudioBook – Aicie-Book – Aici *și Aici, *tipărită – Aici, sau descărcată pe propria răspundere și strict pentru uz personal: AudioBook și eBook.