Știri de prin Lume #7

Doar câteva știri recente:

  • Rugăciunile nu vindecă și nici nu te scapă de închisoare (Sursa). Un judecător din Philadelphia a decis să mențină acuzațiile împotriva Herbert și Catherine Schaible, părinți a căror fiu în vârstă de 8 luni a decedat deoarece nu i-au fost acordate îngrijiri medicale, ”părinții” preferând să se roage pentru însănătoșire. Aceasta după ce în anul 2011, aceiași părinți au fost condamnați la 10 ani de supraveghere după ce un alt copil de-al lor în vârstă de 2 ani a murit datorită lipsei asistenței medicale. Pornind de la această situație, nu pot să nu privesc spre România, unde încă mai există cazuri în care părinții refuză tratamente medicale pentru copii lor minor pe principii religioase, de multe ori cu urmări tragice iar autoritățile refuză să se implice în astfel de situații, motivând libertatea religioasă. Da, există libertate religioasă dar aceasta are și o limită. Nu iți este permis, ca și părinte, să pui viața copilului tău în pericol totul pe baza credinței tale. După ce are 18 ani, poate decide singur dar până atunci viața primează religiei.

  • Companiile trebuie să-și plătească angajații mai mult (Sursa). ”Legea” capitalismului conform căreia trebuie să-ți plătești angajații cât mai puțin este cât se poate de greșită. Un scurt studiu al pieței ultimilor ani din SUA demonstrează că veniturile scăzute ale clasei de mijloc sunt printre cauzele principale ale scăderii economice. Acest articol vine în condițiile în care în SUA locurile de muncă care să îți permită să trăiești de pe urma lor sunt din ce în ce mai puține, iar banii care ar trebui să se întoarcă în piață, pentru a duce astfel la creșterea veniturilor companiilor, sunt mai puțini.* Un cerc vicios, ce are ca posibilă ieșire schimbarea de atitudine a companiilor prin investiții în forța umană și în proiecte de viitor, spre deosebire de stocarea continuă a profiturilor.*

  • Armata SUA are o problemă majoră (Sursa). Cel puțin asta spun cei de la BuzzFeed care au realizat un interviu cu un căpitan, cadru militar activ în armata SUA dar și membrul al grupării Anonymous (pentru cei nu știu despre această grupare, se pot documenta Aici). În cadrul interviului se vorbește despre infiltrarea grupului Anonymous în cadrul armatei SUA, despre scandalurile cu Bradley Manning și Edward Snowden și nu în ultimul rând, despre scurgerile de informații ce vor urma. Într-un fel, dacă este adevărat sau măcar parțial adevărat, faptul că o astfel de grupare a ajuns să se infiltreze în cadrul armatei SUA nu este în sine un lucru rău deoarece, după cum și istoria ne-a demonstrat în repetate rânduri, anumite secrete nu ar trebui să fie secrete de la bun început.

  • Virusul H7N9 se transmite între oameni (Sursa). Un studiu recent, publicat de către o echipă de cercetători din China demonstrează că virusul aviar H7N9 are posibilitatea de a se transmite între oameni. Deși știrea prezintă mai mult interes pentru populația din China unde deja s-au înregistrat peste 132 de cazuri de persoane infectate cu acest virus și 43 de decese, faptul că acest virus a suferit o astfel de mutație astfel încât să poată fi transmis între oameni ar trebui să fie destul de ingrijorător pentru oricine. Trebuie amintit că în lumea globalizată în care trăim, posibilitatea răspândirii unui astfel de virus, sau a unui chiar mai letal atunci când ajunge să se transmită între oameni, este foarte mare și poate ajunge la o pandemie de gradul 6 în doar câteva zile.