Despre Motorola Moto X

Recent, Motorola și-au anunțat un nou produs, Motorola Moto X, care se dorește a fi vârful de lance al companiei și le va permite să intre din nou în forță pe piața telefoniei mobile.

Surprinzător însă, la acest produs, Motorola nu a pus un accent foarte mare pe componentele interne ca procesor, memorie, cameră foto ci s-au axat în principal pe aspectul telefonului, customizarea acestuia și funcțiile software, lucrurile pe care le observă orice utilizator atunci când intră prima oară în contact cu telefonul. Despre acestea am să vorbesc puțin în continuare.

Componentele interne

Deși restul producătorilor pun din ce în ce mai mult accent pe acest aspect, promovând telefoane cu procesoare octo-core, 2 GB memorie și camere cu foarte mulți megapixeli  – mai mult din perspectiva marketingului decât a utilizării zilnice, cei de la Motorola au adoptat o altă tactică. Motorola Moto X nu are decât un procesor dual-core de 1,7 GHz, 2 GB memorie RAM și o cameră de 10 Mpx. Aceste specificații însă nu împiedică telefonul să ruleze perfect sistemul de operare si orice aplicație, amintind că în momentul de față, Android nu este optimizat perfect pentru procesoare quad-core și aproape deloc pentru procesoare octo-core.

Customizare

Cel mai mare accent pus de către Motorola este pe partea de customizare a telefonului. Motorola Moto X poate fi customizat în până la 360 de combinații de culori și accesorii aferent. Este de ajuns să vizualizăm următorul clip pentru a ne da seama de posibilități.

Funții software

În cadrul sistemului de operare, Motorola Moto X incorporează o multitudine de funții software, aici luând exemplus celor de la Samsung și HTC și realizând că în ultimă instanță, acestea sunt principalele aspecte care atrac cumpărătorii mai puțin tehnici (not geeks