Cărți de week-end #4

Doar câteva cărți, excelente pentru week-end-ul ce vine:

The Introvert Advantage: How to Thrive in an Extrovert World de Marti Olsen Laney – O carte scrisă de către psihologa americană Marti Olsen Laney, o expertă în introversie, ce încearcă să demonstreze că acele persoane tăcute și retrase – introvertite, nu sunt o aberație, chiar dacă sunt în minoritate în societate (1 persoană din 4 este introvertită) și că o astfel de persoană are propriile avantaje față de extrovertiți. Cartea prezintă, de asemenea și diverse metode prin care persoanele introvertite se pot bucura pe deplin de o societate predominant extrovertită și cum, atunci când este cu adevărat necesar, să devină temporar extrovertiți. Este o carte pe care o apreciez din prisma faptului că, personal, m-am săturat de întrebarea ”De ce ești atât de tăcut?”. Cartea poate fi achiziționată în variantă AudioBook – Aicie-Book – Aicitipărită – Aici, sau descărcată pe propria răspundere și strict pentru uz personal: eBook.

Confessions of a Sociopath de M.E. Thomas – O carte, în parte, terifiantă dar și fascinantă, ce te duce în mintea unui sociopat diagnosticat ca atare. Având ca surse de inspirație experiențele autoarei, blogul acesteia și literatura științifică actuală, cartea este atât o confesiune cât și o povață. Este o carte ”curajoasă” care tratează problema sociopaților și a comportamentului acestora dintr-o perspectivă personală, mai puțin clinică dar totuși cât se poate de reală, aducându-i în față pe acești oameni care ”se ascund în văzul tuturor”. Cartea poate fi achiziționată în variantă AudioBook – Aicie-Book – Aici și Aicitipărită – Aici, sau descărcată pe propria răspundere și strict pentru uz personal: Audiobook și eBook.

Dad Is Fat de Jim Gaffigan – În această carte, comedianul Jim Gaffigan prezintă toate bucuriile și ororile unei vieți petrecute împreună cu 5 copii. Aducând aminte de cartea lui Bill Cosby, Fatherhood, Dad Is Fat prezintă într-un mod cât se poate de comic situația autorului și a soției acestuia, care s-au trezit în inferioritate numerică în propria casă. Este o comedie ușor de digerat, ce probabil vă va aduce cel puțin un zâmbet dacă nu un râs în hohote. Cartea poate fi achiziționată în variantă AudioBook – Aicie-Book – Aici și Aicitipărită – Aici, sau descărcată pe propria răspundere și strict pentru uz personal: Audiobook și eBook.