Cum să îmbunătățești experiența Gmail

Folosesc serviciul Gmail de câțiva ani de zile și țin să cred că, în ciuda multiplelor critici aduse, este cel mai bun serviciul de e-mail gratuit existent pe piață.

Cu toate acestea, Gmail are și câteva neajunsuri care, din fericire, pot fi acoperite cu următoarele unelte:

  • Boomerang pentru Gmail – Instalând extensia pentru Chome, Firefox, Safari sau aplicațiile mobile, Boomerang îți oferă posibilitatea de a programa e-mail-urile, de a le urmări răspunsurile, de a confirma primirea, de a urmări clik-urile din e-mail, totul în mod gratuit (în limita a 10 mesaje/lună sau nelimitat pentru 5$/lună).
  • Rapportive– Vă oferă posibilitatea de a afla mai multe informații despre cei cu care conversați, extrăgând multiple informații despre aceștia din diverse rețele sociale. Pentru a utiliza acest serviciu, nu trebuie decât să instalați extensiile aferente: Chrome, Firefox sau Safari.
  • Mailstrom – Este un serviciu ce vine în ajutorul celor care primesc foarte multe e-mailuri, oferind posibilitatea filtrării rapide a acestora, realizarea și rularea unor filtre periodice de ștergere sau mutare și eliminarea rapidă a spam-urilor. De asemenea, odată curățat Inbox-ul, acesta va rămâne așa și îți va permită să-ți fixezi atenția pe acele e-mail-uri importante. Tot ce trebuie să faci pentru a accesa serviciul este să te loghezi cu un cont Google.
  • Attachments.me – Oferă posibilitatea partajării fișierelor direct din serviciile cloud ca Dropbox, Google Drive, SkyDrive și Box, eliminând astfel restricția de 25 MB/e-mail pentru atașamente a Gmail. Pentru o utilizare mai facilă, se poate utiliza extensia Chrome.
  • OtherInbox Unsubscriber– Serviciu creat special pentru cei care nu vor să-și petreacă foarte mult timp eliminând mesajele nedorite, acesta creează un dosar nou ”Unsubscribe” și pentru orice e-mail transferat în acest dosar serviciul va încerca dezabonarea. Un serviciu care te ajută atunci când nu mai poți face față mesajelor nedorite.