Știri de prin Lume #2

Doar câteva știri recente:

  • Doamnelor, atenție dacă sunteți violate în Dubai! Este posibil să vă alegeți și cu închisoare (Sursa #1, Sursa #2). Marthe Deborah Dalelv  este o norvegiană de 24 de ani care se afla într-o vizită de muncă în Dubai. În data de 6 martie 2013, după o ieșire în oraș cu prietenele sale și câțiva colegi de muncă a fost violată chiar de către unul dintre colegii săi. Ca orice victimă, a căutat ajutor tocmai la poliție. Aici a fost întrebată în schimb dacă motivul pentru care face plângere este că ”nu i-a plăcut”, după care a fost arestată pentru infrațiunea de relație sexuală extramaritală (da, în unele țări este infracțiune). Totul a culminat cu o condamnare judecătorească de 16 luni de închisoare (cu executare) pentru respectiva ”infracțiune”. Totuși, calvarul ei nu a încetat, fiind concediată datorită ”comportamentului inacceptabil și impropriu”, acela de a-și reclama colegul care a violat-o.

  • Monsanto cumpără BLACKWATER, cea mai mare armată de mercenari din lume (Sursa). După ce și-a câștigat infamia în războiul din Irak, masacrând civili în mod sistematic, Blackwater (redenumită  Xe Services și acum Academi), cea mai mare armată privată a fost recent achiziționată chiar de către Monsanto, o altă companie ale cărei standarde morale sunt atât de reduse încăt tind să devină subunitare. Dacă până acum cei care se luptau cu Monsanto erau nevoiți să apeleze la justiție (uneori cu decizii dubioase în favoarea Monsanto – cel puțin în SUA), se pare că acum vor avea poate nevoie și de arme. Aștept următorul caz în care o mică țară din lumea a treia va fi invadată pentru a i se oferi privilegiul de a folosi semințe Monsanto și de a deveni astfel o clientă fidelă. După cursa înarmării din timpul Războiului Rece începe acum cursa înarmării private.

  • Fost șef CIA Milan, reținut în Panama pentru răpirea unui cleric musulman (Sursa). Un fost șef CIA al biroului din Milan (da, CIA are birouri în mai multe țări europene, chiar și România) a fost reținut în Panama ca urmare a unei condamnări primite din partea unei instanțe italiene. Robert Seldon Lady a fost condamnat, împreună cu alți 22 de cetățeni americani, la 9 ani de închisoare pentru răpirea unui cleric musulman egiptean în anul 2003, în Milan (o decizie cu adevărat curajoasă din partea instanței italiene, privind în perspectivă asupra închisorilor ilegale din România înființate de către SUA, despre care nu vorbește nimeni, cu atât mai mult o instanță românească).

  • Rezerva Federală Americană refuză un audit al Germaniei asupra aurului stocat de către aceasta în seifurile americane (Sursa). Aproximativ jumătate din rezerva de aur a Germaniei este stocată în seifurile Rezervei Federale Americane (FED) de mai mulți ani. Recent, însă, Germania a decis să repatrieze această cantitate de aur primind drept răspuns un refuz din partea Rezervei Federale. Aceasta din urmă a motivat că va putea face acest transfer doar în anul 2020. Între timp, Germania a cerut un audit al aurului său dar din nou a fost fie refuzată, fie li s-au arătat 5-6 lingouri, fie li s-a prezentat o cameră unde erau stocate o parte din rezerva lor dar fără a li se permite să intre în respectiva cameră și nici măcar să atingă aurul respectiv. Această situație întervine într-o perioadă în care asupra rezervei de aur deținută de FED nu s-a mai făcut un audit de mai bine de 60 de ani, existând suspiciuni că aceasta fie nu ar mai exista, fie ar fi fost redusă considerabil. În condițiile în care mai multe țări au decis în cursul anilor să-și păstreze rezervele de aur în seifurile FED, perspectivele lor nu sunt foarte îmbucurătoare.

  • Efectele refuzului vaccinărilor încep să apară (Sursa). În 1998 comunitatea din Port Talbot, Wales a început să refuze în mod sistematic vaccinările împotriva pojarului, oreionului și rubeolei ca urmare a unei singure sugestii din partea doctorului Andrew Wakefield cum că aceste vaccinuri ar putea cauza autism. Refuzurile au continuat chiar și după ce s-a demonstrat că acele vaccinuri nu pot duce la apariția autismului. Acum încep să apară urmările acestor refuzuri stupide. O primă epidemie de pojar a fost raportată în perioada noiembrie 2012 – iulie 2013, cu peste 1219 persoane infectate, față de 105 cazuri în tot anul 2011. Această poveste ar trebui privită cu atenție, în condițiile în care și în România apar din ce în ce mai multe situații în care părinții, în inteligența lor profundă și beneficiind de accesul la Internet, se cred mult mai deștepți decât speciliștii în domeniu. E în regulă să fi un părinte grijuliu dar nu e în regulă să întreții această grijă în detrimentul copilului tău, bazându-te pe informații care pot fi de cele mai multe ori eronate. Ca o regulă generală, nu tot ce există pe Internet este adevărat și în nici un caz nu te face avizat să contrazici părerea unui specialist în domeniu (vezi isteria creată de vaccinul anti-HPV).