Cărți de week-end

Unul dintre cele mai plăcute lucruri pe care le fac aproape în fiecare week-end este să citesc sau să ascult cel puțin o carte.

Multe persoane sunt foarte mirate când le spun că ”ascult” cărți. Da, se poate și așa ceva, să asculți o carte citită și interpretată de cele mai multe ori de către actori profesioniști. O astfel de carte audio poate fi total diferită față de una citită și prezintă de asemenea avantajul că te poți bucura de ea oricând, chiar și la olimbare prin oraș sau cu bicicleta. Dacă se întâmplă însă ca o carte audio să-mi placă în mod special, cu siguranță am să o și citesc.

În ultima vreme am citit și ascultat mai multe cărți, numai bune pentru a fi savurate în week-end-ul ce vine cu pași repezi:

Inferno de Dan Brown – Nu am citit sau ascultat celelalte cărți ale sale (Îngeri și Demoni, Codul lui Da Vinci sau Simbolul Pierdut), subiectele tratate neprezentând în mod special un interes pentru mine. Inferno este însă cu totul altceva. Este o carte care te ține în suspans încă de la început iar premisa, deși poate fantezistă pentru unele persoane, este o certitudine pentru mulți cercetători. Cartea poate fi achiziționată în variantă audiobook – Aici, e-book – Aici sau carte tipărită – Aici.

Word War Z de Max Brooks – Am ascultat varianta audio (care de altfel are parte de interpretări de excepție de la actori precum Alan Alda, John Turturro, Simon Pegg și chiar Martin Scorsese) dar intenționez să citesc și cartea. Este cartea care a stat și la baza filmului World War Z, lansat anul acesta. Aceasta prezintă o colecție de povestiri ale supraviețuitorilor Războiului Zombi. Deși o ficțiune desăvârșită, oferă totuși posibile perspective asupra reacțiilor umane în situația apariției unei epidemii globale. Premisa, în sine, nu este foarte departe de adevăr, având în vedere că majoritatea specialiștilor consideră că nu se mai pune problema dacă va apărea o epidemie globală ci când. Cartea poate fi achiziționată în variantă audiobook – Aici, e-book – Aici sau carte tipărită – Aici.

Sh*t My Dad Says de Justin Halpern – Cred că este printre puținele cărți la care am râs în hohote. Este povestea reală a autorului, care la 28 de ani s-a văzut nevoit să locuiască din nou cu părinții săi și în special cu tatăl său, Sam Halpern, în vârstă de 73 de ani. Cartea reprezintă părerile exprimate de către Sam, în legătură cu diverse situații din viața sa. Recomand în special varianta audiobook, care se găsește Aici. Varianta* e-book* se găsește Aici iar varianta tipărită – Aici.