Cultura legală în România – Cazul Becali

Mă nedumerește un nou mod de gândire apărut în ultimele zile în România.

Eminențele cenușii ale civilizației române vin cu următoarea logică: ”Gigi Becali trebuie să fie liber pentru că Huidu a omorât 3 oameni și e liber”.

Logică mai tâmpă și incultă ca aceasta nu prea găsești zilnic.

În concepția acestor oameni, faptul că ai ”omorât” 3 oameni în urma unui accident auto și ai scăpat, trebuie să determine ca orice infracțiune de o gravitate mai redusă (în concepția lor) să fie trecută cu vederea. Asta făcând abstracție că uciderea din culpă din cazul Huidu nu este omor, nefiind comisă cu intenție iar în cazul Becali infracțiunea a fost săvârșită cu intenție. Becali a știut clar ce face în acel moment și care sunt posibilele urmări.

Ce dovedește această logică? Doar că nivelul de cultură legală în România este extrem de scăzut și românii pot fi prostiți cu orice afirmație care doar miroase a lege.

Poate doar o concepție mai tâmpă este ”5>3”, emisă și ea în ultimele zile, după cum se poate vedea mai jos:

Acest stimabil ”domn” și toți cei care sunt de acord cu el consideră că sentința lui Gigi a fost incorectă deoarece a fost dată de către mai puțini judecători decât într-o decizie anterioară în același caz. O inepție mai mare chiar decât Becali-Huidu.

Ce mai contează că a fost vorba de două instanțe complet diferite iar ultimul complet, de 5 judecători a emis decizia cu o majoritate de 3-2, instanța care l-a achitat inițial fiind în complet de 3 judecători!?

Ce contează că a avut o condamnare anterioară și are și alte procese penale pe rol!? Să fie liber, că doar a dat bani la biserici, e credincios și a ajutat lumea!